KAJAKAMI PO INIE - LIPIEC
Zapraszam wszystkich na spływ kajakami po pięknej rzecze Inie. Będzie to impreza weekendowa, moja propozycja terminu to 6-8 lipiec (termin można zmienić, to tylko propozycja). Trasa spływu biegnie ze Stargardu do Lubiczyna nad j. Dąbie. Przepływać będziemy przez Puszcze Goleniowska szlakiem Meandry Iny, a następnie wpłyniemy na j. Dąbie, gdzie będzemy mogli obejrzeć wrak betonowca. Rzeka jest w miarę czysta, i prosta technicznie ( z tego co się dowiadywałem można ją przepłynąć "suchą stopą" co oznacza brak przeszkód na trasie), a dodatkowo zapewnia niesamowite walory estetyczne. Co niektórzy porównują ją do Drawy ale nie tylko:D Ale już kończę o walorach estetycznych rzeki i już pisze o konkretach:)Imprezę chcę zacząć już w piątek popołudniu, w ten dzień zapraszam wszystkich uczestników spływu do siebie do domu w Stargardzie na grilla i śpiewogranie (jeśli będzie ktoś grający z gitarą), postaram się też zapewnić nocleg w domu, a jeśli będzie nas dużo to ewentualnie w namiotach na ogrodzie:) W sobotę wyruszymy kajakami ze Stargardu i gdzieś przed Goleniowem przenocujemy. W niedziele dopłyniemy do Lubczyna, gdzie będzie można przenocować na polu namiotowym lub przejść do Klinisk i pociągiem dotrzeć do domu.
A teraz koszty:/ Głównym kosztem jaki poniosą uczestnicy spływu to wypożyczenie kajaka (20-30zł za kajak na dzień - czyli na osobę 15zł za dzień), koszt transportu kajaków (zależy skąd weźmiemy kajaki, ok. 1zł za 1km), transport osobisty;), nocleg z soboty na niedziele (jeszcze do ustalenia)i coś do jedzenia. Będę się starał żeby zmieścić się w 50zł(kajaki, transport kajaków oraz nocleg).
Wszelkie informacje można uzyskać u mnie:gg 3594345, tel. 601 790 211 mail:zetko[maupa]poczta.fm, oraz na spotkaniach klubowych.
Czekam na komentarze. Proszę też o pomoc w załatwieniu tanich i dobrych kajaków, jeśli ktoś ma jakieś namiary to proszę o kontakt.
Pozdrawiam i zapraszam Paweł
A teraz koszty:/ Głównym kosztem jaki poniosą uczestnicy spływu to wypożyczenie kajaka (20-30zł za kajak na dzień - czyli na osobę 15zł za dzień), koszt transportu kajaków (zależy skąd weźmiemy kajaki, ok. 1zł za 1km), transport osobisty;), nocleg z soboty na niedziele (jeszcze do ustalenia)i coś do jedzenia. Będę się starał żeby zmieścić się w 50zł(kajaki, transport kajaków oraz nocleg).
Wszelkie informacje można uzyskać u mnie:gg 3594345, tel. 601 790 211 mail:zetko[maupa]poczta.fm, oraz na spotkaniach klubowych.
Czekam na komentarze. Proszę też o pomoc w załatwieniu tanich i dobrych kajaków, jeśli ktoś ma jakieś namiary to proszę o kontakt.
Pozdrawiam i zapraszam Paweł